Новонайденные образцы античной скульптуры в Национальной картинной галерее Армении - Асмик Маркарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայաստանի ազգային պատկերասրահի պահոցներում վերջերս հայտնաբերված անտիկ քանդակագործության նմուշները կազմում են ոչ մեծ, սակայն բավականին հետաքրքիր մի հավաքածու: Այն իր մեջ է ներառում կլոր, տարածական քանդակի տարբեր ոճական ուղղություններ և գեղարվեստական կենտրոններ ներկայացնող երեք քարե գլուխ և մեկ ֆիգուր (մ. թ. ա. II – մ. թ. III դդ.): In the cellars of the National Museum of Armenia not a big but a very interesting collection of antique sculpture items has been discovered recently. This group includes three stone heads and one figure representing different stylistic directions and artistic centers of round and spatial sculpture of the time span between the 2nd century B. C. and the 3rd century A. D.
Keywords: History; D History; N Fine Arts; NB Sculpture