Структура и деятельность армянских судов на Подолье (ХIV– XVIII вв.) - Орест Попович (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում վերլուծված են Պոդոլյեի հայկական դատարանների ստեղծման նախադրյալները, որոշված են դրանց կառուցվածքը, կազմակերպման և գործունեության իրավական հիմքը: Տրված է Պոդոլյեի հայկական համայնքների հոգևոր և աշխարհիկ դատարաններում գործերի լսումների և վճիռների կարգը:
Keywords: History; Law; D History