О некоторых вопросах истории Арцаха (ХIII—XIX вв.) - Павел Чобанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ողջ միջնադարի ընթացքում իր աշխարհագրական նպաստավոր դիրքի շնորհիվ, Արցախը կարողացել է մեծագույն ջանքերի գնով դիմակայել օտար ներխուժողների ավերածություններին և հիմնականում պահպանել է ոչ միայն քաղաքական ինքնուրույնությունր, այլև հայ ավատատիրական հասարակությանը բնորոշ սոցիալ-տնտեսական կառուցվածքը։ During the whole medieval period owing to its favourable geographical arrangement Artsakh has always been able to stand up to the destructions of foreign invaders and, on the whole, to preserve not only its political independence, but also social-economical structure specific to the Armenian feudal society.
Keywords: History; D History