Участие казачьих войск в укреплении южных рубежей Российской империи (конец XIX —начало XX в.) - Степан Степанянц (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1828 թ. Արևելյան Հայաստանը Ռուսական կայսրությանը միացնելուց հետո այստեղ հաստատվեցին կազակական զորամիավորումներ։ Նոր տեղում կազակները հիմնադրում էին գյուղեր՝ ստանիցաներ, կառուցում եկեղեցիներ։ Նրանց հիմնական նպատակն էր Ռուսական կայսրության հարավային սահմանների պաշտպանությունը, ինչպես նաև երկրամասի ներքին հանգստության ապահովումը։
Keywords: History; Military Science; D History