Образование редуплицированных имен существительных (на материале армянского, русского и английского языков по универсальной лингвистической модели акад. Г. Б. Джаукяна) - Гаянэ Амбардарян (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Կրկնությունը, ըստ խոսքիմաստային գործառության, կարող է լինել համագործառական և փոխգործառական(համակաղապարային և փոխկաղապարային)։ Գոյականով առաջացած կրկնավորները ըստ միջկաղապարային կառուցվածքի լինում են՝համակաղապարային (гомогенная модель)և փոխկաղապարային(гетерогенная модель)։ Ուսումնասիրությունը կատարված է ըստ ակադ. Գ. Ջահուկյանի կողմից առաջարկված համընդհանուր լեզվաբանական կաղապարի։ According to semantic functioning repetition may be homogeneous and heterogeneous. Reduplicated nouns according to the universal structure may be homogeneous and heterogeneous.The research is done according to the universal linguistic model suggested by academician G. B. Jahukyan.
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature