Ваан Терьян и Александр Блок (К 115-летию со дня рождения В. Терьяна) - Елена Алексанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում գեղարվեստական հիմնախնդիրների և բանաստեղծական արվեստի տեսության մակարդակով դիտարկվում է Վ. Տերյանի և Ա. Բլոկի ստեղծագործության տիպաբանական ընդհանրությունը, որը բավականաչափ ուսումնասիրված չէ, մինչդեռ Ա.Բլոկր հայ բանաստեղծին ամենից ավելի հոգեհարազատ դեմքերից էր և ռուսական սիմվոլիզմի առավել կարկառուն ներկայացուցիչներից : The article discusses the insufficiently studied typological common features of the creative works by V. Teryan and A. Blok from the viewpoint of artistic problems on the level of the poetical art's theory. A. Blok was one of the kindred to the Armenian poet and the most representative figures of the Russian symbolism.
Keywords: Literature; Language and Literature