К этимологии некоторых среднеперсидских титулов - Эд. Ш. Хуршудян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1. Միջին պարսկերեն tarmemar (timymly) սասանյան գլիպտիկայում շատ հազվադեպ հանդիպող այս տիտղոսը առաջարկվում է ստուգաբանել. հին պարսկերեն tarma=mara նախաձևից, որը նշանակում է «(նա, ով որ)սահմաններ է շնորհում, բաժանում է (հողը)սահմանաքարերով»։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature