Искусство армян-халкедонитов - А. М. Лидов (ՀԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածի գլխավոր նպատակն է առաջադրել հայ քաղկեդոնականների արվեստի՝ որպես արևելաքրիստոնեական մշակույթի առանձնահատուկ երևույթի հարցը։ Կարևորագույն աղբյուրներն են XIII դարի որմնանկարները, որոնք ստեղծվել են քաղկեդոնականներին հանձնված վանքերում, Զաքարյանների պատվերով։
Keywords: Inscriptions; Epigraphy; Auxiliary Sciences of History; N Fine Arts; NX Arts