Описание Дмитрием Бобарыкиным Ереванского ханства (1817 г.) - В. Г. Тунян (ՀԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
1817 թ. պորուչիկ Դմ. Բոբարիկինը, Վրաստանի գլխավոր կառավարիչ Ա. Պ. Երմոլովի կարգադրությամբ իրականացրեց «Երևանի խանության նկարագրությունը»։ Աշխատությունում ներկայացված է մարզի տնտեսական վիճակը, հարկային ճնշումը, բնակչության կենցաղը, բնակլիմայական պայմանները, ինչպես նաև ռուսական զորքերի արշավանքները դեպի Երևանի ամրոցը։ Վավերագիրն արժեք Է ներկայացնում XIX դարի սկզբի Արևելյան Հայաստանի պատմության ուսումնասիրման համար։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science