Типологическая принадлежность храма на горе Килисадаг - Т. А. Марутян (ՀԽՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
1971 թ. Ադրբեջանական ԽՍՍՀ Կուտկաշենի շրջանում, Քիլիսադաղի (Վանքասարի) վրա պեղումներով բացվել է բոլորակ հատակագծով տաճար։ Հետազոտողներ Ռ. Մ. Վաիդովը, Կ. Մ. Մամեդզադեն, Ն. Մ. Ղուլիևը և Վ. Գ. Քերիմովը այդ հուշարձանը համարում են Անդրկովկասի զվարթնոցատիպ հուշարձաններից մեկը, կառուցման ժամանակով՝ առաջինը, ավելի մոտ սիրիական Բոսրային (511-512)։
Keywords: History; D History; N Fine Arts; NA Architecture