К вопросу об армяно-грузинском влиянии на зодчество средневековой Молдавии (вторая половина XIV—последняя четверть XVIII вв.) - Э. Д. Драгнев; Е. М. Подградская (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննարկվում են մոլդավական Ճարտարապետության վրա հայ-վրացական ազդեցության հիմնական փուլերը, որոնք բնորոշվում էին Մոլդավիայի սոցիալ-տնտեսական և քաղաքական զարգացմամբ XIV դարի II կեսից մինչև XVIII դարի կեսերն ընկած ժամանակահատվածը։
Keywords: Medieval History; History; D History; N Fine Arts; NA Architecture