О подготовке словаря самаритянских письменных источников (предварительное сообщение) - А. С. Жамкочян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սամառական ձեռագրերի հետազոտությունը համարվում է սեմագիտության հեռանկարային ճյուղերից մեկը ոչ միայն մեր երկրում, այլև արտասահմանում։ Այս ճյուղի հետազոտությունը հիմնականում կապված է Եվրոպայի, Ամերիկայի և Ասիայի բազմաթիվ երկրների գրադարանների տվյալների հետ։ Այս տվյալների մեջ թեև քանակի տեսակետից առաջին տեղը գրավում է Անգլիայի Մանչեստր քաղաքի «Ջոն Ռայլնդս» գրադարանի հավաքածուն, սակայն կարևորությամբ, ժանրերի բազմազանությամբ և հնությամբ ավելի մեծ արժեք է ներկայացնում Լենինգրադի հանրային գրադարանի սամառական ձեռագրերի հավաքածուն։ Այժմ գիտության համար չափազանց կարևոր է պատրաստել սամառական գրավոր աղբյուրների բառարան, քանի որ գոյություն ունեցող բառարանները, լինելով սահմանափակ, չեն բավարարում ներկա պահանջները։ Հոդվածում ներկայացնում ենք նոր բառարանի կազմության հիմնական գծերը։
Keywords: Language and Literature; Philology; Linguistics