Письмо Лео к Ю. А. Веселовскому о русском влиянии в армянской литературе - И. М. Чинарьян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գրականության և արվեստի կենտրոնական պետական արխիվում, Յուրի Ալեքսանդրովիչ Վեսելովսկուն (1872—1919) ուղղված նամակների մեջ հայտնաբերվել է անստորագիր և անթվակիր մի նամակի մասը: Նամակի բովանդակությունից պարզվում է , որ դա հայ գրողի պատասխանն է Յու. Վեսելովսկու հարցաթերթիկին։ Յու. Վեսելովսկու դասախոսությունների առանձին բրոշյուրով հրատարակված տեքստը այդ նամակի հետ համեմատելով պարզվել է, որ նամակի հեղինակն է հայ անվանի պատմաբան ու գրող Լեոն (1860-1932)։ Լեոյի նամակի կենսագրական բովանդակություն ունեցող և Վեսելովսկու կողմից չտպագրած մասը հրապարակվում է արխիվում պահպանված հեղինակային ինքնագրից, իսկ նամակի շարունակությունը՝ ըստ բրոշյուրի։ Նամակը գրված է 1901-1902 թթ.։
Keywords: Literature; Language and Literature