К оценке французской политики в Киликии в 1918-1922 гг. - Р. Г. Саакян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննական վերլուծության են ենթարկվում հարցի շուրջ առկա թուրքական ու արևմտյան փաստագրական աղբյուրներն ու գրականությունը, վեր է հանվում ինչպես նախապատերազմյան, այնպես էլ արդի բուրժուական պատմագրության միտումնավոր մոտեցումը 1918—1922 թթ. Կիլիկիայում ֆրանսիական իշխանությունների վարած քաղաքականության լուսաբանման և գնահատման հարցում։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science