Инфинитивы в среднеперсидеком и парфянском (на материале турфанских текстов) - Г. С. Асатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում Թուրֆանից (Չինական Թուրքեստան) հայտնաբերված միջին պարսկական և պարթևական բնագրերի հիման վրա հանգամանալից քննության են ենթարկվում այդ լեզուներում անորոշ դերբայի (ինֆինիտիվի) բոլոր կիրառությունները։ Թուրֆանյան լեզվական փաստերը համեմատվում են նաև գրային պահլավերենի և հին իրանական համապատասխան նյութի հետ։
Keywords: History; Philology; Linguistics; Language and Literature; D History