Этимологические заметки. I - А. Г. Периханян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածն ընդգրկում է հետևյալ տեղանունների և բառերի ստուգաբանական ուսումնասիրությունը I. Հյ. P'aytakaran և պրսկ. Lankaran տեղանունների մեջ հանդես եկող ընդհանուր երկրորդ բաղադրատարրը վերլուծվում է որպես իրան. *karan- «եզր, ափ, սահման, երկիր», իսկ նրանց աոաջին բաղադրիչի մեջ պետք է տեսնել համապատասխան շրջանների հին՝ կասպ կամ կազբ ազգաբնակության ցեղանունները։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature