Греческая надпись Трдата I, найденная в Гарни - Г. С. Мурадян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննվում է մ. թ. 77 թ. Գառնիի ամրոցի վերականգնման մասին Տրդատ I-ի հունարեն արձանագրության տեքստը՝ հելլենիստական և հռոմեական ժամանակաշրջանի հունարեն վիմագիր արձանագրությունների ընդհանուր «սխեմայի» և նրանց բառապաշարի համեմատությամբ։ Միևնույն ժամանակ փորձ է արվում հնարավորին չափ լրացնելու տեքստի վնասված մասերը։
Keywords: Inscriptions; Epigraphy; History; Auxiliary Sciences of History; Ancient History; D History