Новые документы об Иосифе Эмине (Из истории армяно-русских отношений) - Ж. А. Ананян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստան կատարած իր ուղևորությունից (1761 թ. մայիս) վերադառնալով Լոնդոն, Հովսեփ Էմինը սկսեց նախապատրաստվել Ռուսաստան մեկնելու համար։ Այդ ժամանակաշրջանի նրա կյանքի մասին սակավ տեղեկություններ ունենք։ Հայտնաբերված վավերագրերը որոշ չափով գալիս են լրացնելու սույն բացը։ Հրատարակվում է երկու փաստաթուղթ։
Keywords: Political theory; History; D History; J Political Science