Торговля России со странами Востока во второй половине XVIII в. и армянское купечество - А. И. Юхт (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ռուսաստանի առևտուրը Կովկասի և Անդրկովկասի, Իրանի և Միջին Ասիայի հետ, որ կատարվում էր Աստրախանի վրայով, XVIII դարի երկրորդ կեսին մեծ փոփոխություններ կրեց։ Փոփոխությունները վերաբերում էին առևտրական շրջանառության ծավալին, արտահանության և ներմուծման ապրանքների տեսականուն, վաճառականության կազմին, առևտրի մեջ առանձին շրջանների և վաճառականների խմբերի դերին, արևելյան սահմանում ռուսական պետության վարած մաքսային քաղաքականությանը։
Keywords: Commerce; History; D History; H Social Sciences