Государственно-правовые воззрения революционера-демократа Микаела Налбандяна - О. А. Овсепян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում փորձ է արված բացահայտել Մ. Նալբանդյանի քաղաքական իրավական հայացքները, ի մի բերել նրա մտքերը պետության և իրավունքի առաջացման, շահագործողական պետության տիպերի էության, իրավունքի, բարոյականության և այլ հարցերի մասին։ Հեղինակը ժխտում է այն տեսակետը, թե Նալբանդյանը գտնվել է Բակունինի անարխիստական գաղափարների ազդեցության տակ։ Հոդվածում ցույց է տրված, որ Նալբանդյանը հայ իրականության մեջ առաջինը կանգնեց պետության էության հարցի գիտական տեսության մշակման ակունքի մոտ։
Keywords: History; Law; Political Science; D History; J Political Science