Государство Митанни в эпоху войн с хеттским царем Суппилулиумой I - Г. М. Аветисян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննարկվում են Միտաննի պատմության համար կարևոր նշանակություն ունեցող առաջին և երկրորդ միտաննական պատերազմների ժամանակաշրջանի իրադարձությունները Տուշրատտա թագավորի գահակալության տարիներին (մ. թ. ա. XIV դարի կեսեր)։ Ցույց է տրվում դրանց հաջորդականությունը և ժամանակագրական կարգը։ Մեզ հասած կցկտուր տեղեկությունների հիման վրա փորձ է արվում բացահայտելու այդ դարաշրջանի հինարևելյան ամենահզոր պետությունների՝ Միտաննիի, Եգիպտոսի և Խեթական թագավորության պատերազմական և դիվանագիտական փոխհարաբերությունները և հիշյալ պետությունների քաղաքականությունը հարևան մանր երկրների նկատմամբ։
Keywords: History; Ancient History; D History