Архетип «Татарской хроники» Гетума, использованный в «Любекской хронике» Детмара - Г. В. Абгарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գերմանացի ժամանակագիր Դետմարը XIV դարում օգտվել է Հեթումի «Թաթարաց պատմությունից»։ Նրա քաղած հատվածներից երևում Է, որ հայ պատմիչի երկում գտնվել են որոշ տեղեկություններ, որոնք բացակայում են մեզ հասած բնագրից։ Հոդվածում հայտնվում Է նաև այն միտքը, որ միջնադարում գոյություն Է ունեցել Հեթումի երկի հայերեն բնագիրը, որը մեզ չի հասել։
Keywords: History; Medieval History; D History