Вопросы истории русско-армянских отношений в русской дворянской историографии XVIII века - Р. Г. Хачатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սույն հոդվածում առաջին անգամ փորձ է կատարվում վեր հանել XVII դարի վերջից մինչև XIX դարի սկիզբն ընկած ժամանակամիջոցում ռուսական ազնվականական պատմագրության, պատմական պարբերական մամուլի, աղբյուրագիտական հրատարակությունների և պատմա-ազգագրական գրականության մեջ եղած այն նյութերը, որոնք վերաբերում են հայ ժողովրդի և հայ-ռուսական հարաբերությունների պատմությանը և ուրվագծել այդ նյութերի գիտական մշակման և այդ հարցերի նկատմամբ եղած քաղաքական-գաղափարական դիրքորոշման անընդմեջ էվոլյուցիան, որը պայմանավորված է եղել հայ-ռուսական հարաբերությունների և ռուսական պատմական գիտության զարգացման ընթացքով։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science