Материалы по русско-закавказским отношениям конца XVIII в. - С. П. Гасарджян; В. К. Восканян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հրապարակվող վավերագրերը քաղված են «Ռուսաստանի արտաքին քաղաքականության արխիվի» № 100 ֆոնդից և ներկայացնում են XVIII դարի վերջին տարիներին Անդրկովկասում ստեղծված տնտեսական ու քաղաքական ծանր վիճակը և այդ պայմաններում ծավալված բանակցությունները, որոնք արտահայտում են ժողովուրդների պարբերաբար ուժեղացող ազատագրական շարժումներն ու դրանց անառարկելի ռուսական կողմնորոշումը։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science