Армяне и памятники армянской культуры на территории Молдавии XIV-XIX вв. в источниках и литературе - А. Х. Тораманян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում տեղեկություններ են տրվում Մոլդավիայի հայերի և նրանց շինարարական գործունեության մասին։ Այդ տեղեկությունների մի մասը քաղված է արդեն հայտնի գրականությունից և աղբյուրներից, որոշ նյութեր մեր կողմից շրջանառության մեջ են դրվում առաջին անդամ։ Մոլդավիայի հայերին վերաբերող ամենավաղ տեղեկությունը Բելգորոդ-Դնեստրովսկի քաղաքի հայկական եկեղեցում գտնված 967 թ. վիմական արձանագրությունն է։ Կան նաև նյութեր, որոնք վկայում են հայերի՝ վաղ ժամանակներից (XV դար) Մոլդավիայում լինելու մասին։
Keywords: History; Literature; Language and Literature; D History; N Fine Arts; NA Architecture