Григор Захарян в Молдавии - Дж. С. Фаньян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գրիգոր Զաքարյանը (Գրիգորի Զախարյանով, 1763—1827) XVIII դարի հայ ազատագրական շարժման գործիչ Հովսեփ Արղությանի համախոհներից էր։ Նա մասնակցել է 1787— 1791 և 1806—1812 թթ. ռուս-թուրքական պատերազմներին, աջակցել է Գրիգորիոպոլի հայկական գաղութի հիմնադրմանը, ստեղծել է Բեսարաբիայի հայկական թեմը և եղել նրա հոգևոր առաջնորդը 1809 —1827 թթ.:
Keywords: History; Biography; Auxiliary Sciences of History; D History