К интерпретации одного отрывка Звартноцской урартской надписи - Н. Г. Енгибарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ուրարտական արձանագրությունների առկա ժողովածուներում Զվարթնոցի Ռուսա II-ի արձանագրության տեքստի 16-25-րդ տողերի ընթերցման և մեկնաբանման վերաբերյալ կան զգալի տարակարծություններ։ Եթե որոշ դեպքերում այդ ընթերցումները և մեկնաբանությունները այս կամ այն կերպ լրացնում են միմյանց, ապա մի շարք այլ դեպքերում նրանք չեն նպաստում արձանագրության բովանդակության բացահայտմանը։ Ներկա հաղորդմամբ փորձ է արվում որոշ ճշտումներ մտցնելու այդ տողերի ընթերցման և մեկնաբանության մեջ։
Keywords: History; Auxiliary Sciences of History; Ancient History; Inscriptions; Epigraphy; D History