Новонахичеванцы в революционном народническом движении - А. Г. Терещенко (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում ուսումնասիրված է Նոր Նախիջևանի համառուսական նարոդնիկական շարժման մեջ ընդգրկված մի խումբ հայ նարոդնիկների (Ս. Փեշեքերով, Պ. Փեշեքերով, Ի. Ռաֆայիլով, Մ. Կայալով, Մ. Պոպով, 0. Մանուչարով և ուրիշներ) հեղափոխական գործունեությունը, որ նկատելի հետք է թողել հարավային Ռուսաստանում ծավալված նարոդնիկական շարժումների պատմության մեջ։ Ցույց է տրված, որ հայ նարոդնիկների հիմնական նպատակը եղել է ցարական միապետության տապալումը և որ այդ տեսակետից փոքր ազգերի նարոդնիկ ներկայացուցիչների գործունեությունը լիովին համընկնում Էր համառուսական նարոդնիկական շարժման հետ։
Keywords: History; Political Science; Modern History; D History; J Political Science