Поэтика символа в русском модернизме конца XIX- начала XX вв. - М. Л. Мирза-Авакян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննվում են 1890—1900-ական թթ. ռուսական մոդեռնիզմի պոետիկայի մի շարք հարցեր։ Ելակետ է ընդունված այն կարծիքը, ըստ որի գոյություն են ունեցել բանաստեղծական երկու դպրոց՝ Վ. Բրյուսովին հարող բանաստեղծներ (Ի. Կոնեվսկոյ, Կ. Բալմոնտ, Մ. Դոբրոլյուբով և ուրիշներ)և բառի բուն իմաստով սիմվոլիստ-բանաստեղծներ (Դ.Մերեժկովսկի, Ա.Բելի, Վ. Իվանով և այլք)։ Այս կոնցեպցիան, որ առաջ Էր քաշվել Բ. Միխայլովսկու աշխատություններում, պաշտպանվեց նաև ներկայիս որոշ ուսումնասիրողների կողմից (Կ. Գրիգորյան, Պ. Կուպրիանովսկի և ուրիշներ)։
Keywords: Literature; Language and Literature