О стране Наири-Хубушкия - Ф. И. Тер-Мартиросов (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննության է առնվում Հայկական լեռնաշխարհում գոյություն ունեցած անկախ շրջաններից մեկի՝ Նաիրի-Խուբուշկիայի, ինչպես նաև Արմե երկրի էթնիկական կազմը։ Հենվելով ասսուրական և ուրարտական սեպագիր արձանագրությունների տվյալների և հայագետների ուսումնասիրությունների վրա, հոդվածի հեղինակը ենթադրում է,որ հիշյալ տերիտորիան բնակեցված էր նախահայկական էթնիկական տարրով՝ «մուշկերով», որոնք հաստատվել էին այստեղ XII—X դդ» մ. թ. ա.։ Սրա ապացույցներից մեկն է նաև տվյալ շրջանի հայկական Մոսկ-Մոկք անվանումը։
Keywords: History; Ancient History; D History