Некоторые аспекты внутренней организации армянской сатрапии - Г. А. Тирацян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածում քննության են առնված Հայաստանի աքեմենյան ժամանակաշրջանի ներքին պատմության մի քանի հարցեր, կապված գերազանցապես սատրապության հաստատության հետ։ Այդ հարցերից են՝ սատրապի հողային տիրույթներր, սատրապի արքունիքում հիշատակվող ստրուկները, սատրապի գրասենյակը, սատրապության զինվորական կազմակերպությունը։ Նման հարցերը լուսաբանող տվյալները սակավաթիվ են. նրանք հանդիպում են հատկապես հույն պատմագիրների երկերում, առաջին հերթին Քսենոփոնի «Անաբասիսում»։
Keywords: History; Ancient History; D History