Философский труд Воскана Ереванци «О единичности и единстве: одинаковы они или различны» - Г. К. Мирзоян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ոսկան Երևանցին (1614—1674 թ թ. ) 1662 թ. Ամստերդամում սկսելով իր տպագրական գործունեությունը, կարճ ժամանակում հրատարակեց կրոնական, պատմագիտական, գեղարվեստական, քերականական, թվաբանական և այլ կարգի ավելի քան քսան անուն գիրք։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ նա թողել է նաև լեզվաբանական, փիլիսոփայական ու հրապարակախոսական բնույթի բավական արժեքավոր ժառանգություն, որի գիտական հետազոտությունը կարևոր է XVII դարի հայ մշակույթի պատմության մի շարք հարցեր պարզաբանելու համար։
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; B Philosophy