В. И. Ленин и первые шаги разрешения национального вопроса в Закавказье в 1921-1922 годах - Г. А. Галоян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Անդրկովկասում սովետական կարգեր հաստատվելուց հետո կոմունիստական կուսակցության և սովետական իշխանության առջև կանգնեցին տնտեսական և քաղաքական կարգի շատ բարդ հարցեր։ 1921 թ. ապրիլի 14 ի ՝ Կովկասի կոմունիստներին ուղղված հայտնի նամակում Վ. Ի. Լենինը այդ խնդիրների լուծման բանալին էր տալիս, հատուկ ուշադրություն դարձնելով Անդրրկովկասում ազգային հարցի պրոլետարական լուծմանը։
Keywords: History; Political Science; J Political Science; D History