Сила интернационального единства (К событиям в Закавказье начало 1905 года) - Г. А. Галоян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
1905 թ. ռուսական առաջին հեղափոխությունը ցնցեց ցարական ինքնակալության հիմքերը և նոր թափ հաղորդեց ազգային-ազատագրական շարժումներին։ Անդրկովկասում ցարիզմը կորցրեց իր ոտքերի տակի հողը։ Այստեղ, ԱՆդրկովկասում էր, որ առավել ցայտուն կերպով դրսևորվեց ազգային-ազատագրական և բանվորական-հեղափոխական շարժումների միասնությունը, որով և ինքնակալության դեմ ուղղված հեղափոխությունը իսկական ժողովրդական բնույթ կրեց։
Keywords: History; Modern History; D History