К вопросу о значении известий восточных современников крестовых походов - М. А. Заборов (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
1096-1270 թթ. խաչակրաց արշավանքների վերաբերյալ մեզ հասած տեղեկությունների հիմնական մասը գտնում ենք այդ արշավանքների ժամանակակից արևմտա-եվրոպական ժամանակագրություններում, որոնք կարևորագույն աղբյուրներ են արևելյան Միջերկրածովային շրջաններում խաչակիրների մղած զավթողական պատերազմների մասին։ Հոդվածում համադրվում են Եդեսիայում (Ուռհայում) 1098 թ. խաչակիրների գերիշխանության հաստատման հանգամանքների վերաբերյալ լատինական և հայկական ժամանակագիրների տեղեկությունները։
Keywords: History; Medieval History; D History