К вопросу о месте Аварайрского сражения - Г. О. Агабекян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ավարայրի ճակատամարտի աշխարհագրական տեղը մինչև այսօր վերջնականորեն ճշտված չէ։ 451 թ. ռազմական գործողությունների վայրի մանրակրկիտ ուսումնասիրությունը հանգեցնում է այն հետևության, որ Ավարայրի ճակատամարտի տեղի՝ Վենետիկյան Մխիթարյանների, ակադեմիկոս Հ. Մանադյանի, ակադեմիկոս Ս. Երեմյանի և «Վարդանանք» պատմավեպի հեղինակ Դ. Դեմիրճյանի մատնանշումները չեն համապատասխանում սկզբնաղբյուրների՝ Եղիշեի և Ղազար Փարպեցու վկայություններին։
Keywords: History; D History