Значение армянского языка для реконструкции общеиндоевропейского состояния - Э. А. Макаев (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Համահնդեվրոպական լեզվի վերականգման մեթոդիկայի ճշգրտումը՝ կապված նորահայտ հնդեվրոպական լեզուների տվյալների հետ՝ հանգեցրեց դասական հնդեվրոպական լեզվաբանության պոստուլատների վերանայմանը, որ էականորեն արտահայտվեց հայերենի և հնդեվրոպական լեզվի փոխհարաբերության հարցի դրման մեջ։ Հայոց լեզուն ունեցել է մեծ անցյալ, պետք է կարծել, որ նա կունենա և մեծ ապագա։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature