О лексическом значении слова (Гносеологический анализ) - Л. А. Абрамян (Հայկական ՍՍՌ գիտությունների ակադեմիա)
Հեղինակի կարծիքով տվյալ հարցում հակադրվում են երկու տեսակետներ՝ իդեալական և ռեֆերենցիալ կոնցեպցիաները։ Հոդվածում նախ քննադատաբար վերլուծվում է իդեալական տեսությունը։ Հեղինակը նշում է այս կոնցեպցիայի մի շարք թույլ կողմեր և գտնում է, որ նա հանգեցնում է իմացաբանական սխալ եզրակացությունների։ Միաժամանակ բերվում են փաստարկներ հօգուտ ռեֆերենցիալ տեսության։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature