Ассиро-урартское сражение на горе Уауш (714 г. до н.э.) - К. Л. Оганесян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ուրմիա լճի արևելյան ափերի մոտ գտնվող Ուաուշ լեռան վրա մղված ճակատամարտը տեղի է ունեցել Ուրարտուի դեմ Սարգոն II-ի ութերորդ արշավանքի ընթացքում։ Հոդվածում բազմաթիվ փաստերով ապացուցվում է, որ Ուաուշի ճակատամարտը հանդիսացել է ասսուրա-ուրարտական այդ ընդհարման շրջադարձային կետը, որից հետո Ուրարտուն այլևս ի վիճակի չի լինում կասեցնել ասորեստանյան զորքերի հաղթարշավը։
Keywords: History; Ancient History; D History