Проблема истории установления Советской власти и гражданской войны в Армении в советской армянской историографии - К. С. Худавердян; Л. А. Хуршудян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստանում սովետական կարգերի հաստատման և քաղաքացիական պատերազմի պատմության (1917-1921 թթ.)հարցերին անցած տասնամյակների ընթացքում նվիրվել են սովետահայ պատմաբանների բազմաթիվ ուսումնասիրություններ։ Հոդվածի հեղինակները միաժամանակ կանգ են առնում մի շարք պրոբլեմների հետագա ուսումնասիրության անհրաժեշտության վրա, գտնելով, որ առաջիկայում այդ ուղղությամբ պետք է քրտնաջան աշխատանք կատարել։
Keywords: History; D History