Историография истории Советской Армении - К. С. Худавердян; Л. А. Хуршудян (Հայկական ՍՍՌ գիտությունների ակադեմիա)
Սույն հոդվածը պատմագրության ուսումնասիրության առաջին փորձերից մեկն է։ Նրանում ընդհանուր գծերով տրվում են սովետահայ պատմագրության զարգացման տենդենցները, վերլուծվում նրա նվաճումներն ու թերությունները։ Հոդվածում քննարկվում է 1920-1965 թթ. սովետահայ պատմագիտական գրականությունը՝ նվիրված Սովետական Հայաստանի պատմությանը։ Հեղինակները միաժամանակ կանգ են առնում Սովետական Հայաստանի պատմությանը նվիրված ընդհանուր բնույթի աշխատությունների վրա։
Keywords: History; D History