Из неопубликованных писем Акопа Акопяна - Х. А. Барсегян (Հայկական ՍՍՌ գիտությունների ակադեմիա)
Հայ պրոլետարական պոեզիայի հիմնադիր Հակոբ Հակոբյանը 1908-1914թթ. նամակագրություն է ունեցել էմիգրացիայում գտնվող ականավոր բոլշևիկ Միխա Ցխակայայի հետ։Իր նամակներում, որոնց մի մասը առաջին անգամ հրատարակվում է «Պատմա-բանասիրական հանդես»-ի ներկա համարում,Հ.Հակոբյանը շոշափել է Անդրկովկասի բոլշևիկյան կազմակերպությունների գործունեության հետ կապված բազմապիսի հարցեր, պատմել է իր ստեղծագործական պլանների մասին։
Keywords: Literature; Language and Literature