О датировке тигранакертской надписи - Л. А. Ельницкий (Հայկական ՍՍՌ գիտությունների ակադեմիա)
Հոդվածը նվիրված է Տիգրանակերտի հունարեն արձանագրության առավել հավանական ժամանակաշրջանի ճշտգրտմանը։ Հիմնականում համամիտ լինելով արձանագրության առաջին հրատարակիչ Կ. Ֆ. Լեման-Հաուպտի կարծիքին, մենք միաժամանակ բերում ենք նոր փաստեր, որով ավելի հավանական է դառնում, որ արձանագրությունը պատկանում է մ. թ. IV դ. կեսին։ Հարցի այսպիսի լուծումը թույլ է տալիս վիճարկել Գ. Խ. Սարգսյանի կարծիքը, որը, հետևելով Ի. Մարկվարտին, փորձում է հիշյալ արձանագրությունը վերագրել հայերի կողմից քրիստոնեության պաշտոնական ընդունմանը նախորդ ժամանակաշրջանին՝ մ. թ. III դ. վերջերին։
Keywords: History; Auxiliary Sciences of History; Ancient History; Inscriptions; Epigraphy; D History