Об одном псевдониме, приписываемом М. Налбандяну - М. М. Казарян (Հայկական ՍՍՌ գիտությունների ակադեմիա)
Մոսկվայի Գրականության և արվեստների Պետական Կենտրոնական արխիվում, ռուս նշանավոր նկարիչ Ի. Ի. Շիշկինի ֆոնդում պահպանվում են երկու սևագիր հոդվածներ՝ „Художники и студенты“, „О журнале, который будто бы хочет издавать Академия“, որոնք ստորագրված են „Армянский“ ծածկանունով։ Հայկ.ՍՍՌ գիտությունների «Տեղեկագիր» 1958 թ. 5-րդ համարում զետեղված է Ժ. Ստեփանյանի „Статьи Армянского и М. Налбандян“ վերնագիրը կրող հոդվածը, որտեղ հեղինակը փորձում է համոզել, որ վերոհիշյալ հոդվածները պատկանում են Միքայել Նալբանդյանին։
Keywords: Literature; Language and Literature