Об одной задаче оптимальной стабилизации линейными составными системами - В. Р. Барсегян; С. Г. Шагинян; Т. В. Барсегян (National Academy of Sciences of Armenia)
Исследуется задача оптимальной стабилизации линейной составной системы. На основе метода функции Ляпунова предложен способ построения оптимального стабилизирущего управления. Приведено решение задачи оптимальной стабилизации конкретной составной системы.The problem of optimal stabilization of linear compound system is investigated. Based on Lyapunov function method the method of building optimal stabilizing control action is suggested. The solution of the problem of optimal stabilization of a concrete compound system is given. Հետազոտված է գծային կապակցված համակարգերի օպտիմալ ստաբիլիզացիայի խնդիր: Օգտվելով Լյապունովի ֆունկցիայի եղանակից, առաջարկված է օպտիմալ ստաբիլիզացնող ղեկավարման կառուցման եղանակ: Բերված է կոնկրետ կապակցված համակարգի օպտիմալ ստաբիլիզացիայի խնդրի լուծում:
Keywords: Mechanics of particles and systems; Control of mechanical systems