Ասիմպտոտիկ բանաձեվեր վեբերի ֆունկցիաների արմատների համար - Վ. Մ. Ասատրյան; Ա. Հ. Բաբլոյան (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Աշխատանքում ստացված են ընդհանուր ասիմպտոտիկ բանաձևեր Վեբերի ֆունկցիաների արմատների որոշման համար: Առաձգականության տեսության մեջ հանդիպող մի շարք դեպքերի համար ասիմպտոտիկ բանաձևերը բերված են ավելի բարձր ճշտությամբ: Վերջում բերված է բանաձև Բեսսելի ֆունկցիաների արմատների որոշման համար: Բոլոր բանաձևերի բացարձակ սխալը, սկսած 10-րդ արմատից, չի գերազանցում 10-12 –ից:
Keywords: Mechanics of particles and systems; Kinematics