Անիզոտրոպ հիմնատակերի հաշվարկի մասին - Ա. Հ. Բաբլոյան; Ա. Գ. Բեգլարյան; Գ. Ն. Շահվերդյան (National Academy of Sciences of Armenia)
Աշխատանքում, գծային առաձգականության տեսության հիմքի վրա, մշակված են մաթեմատիկական ճշգրիտ մեթոդներ որոշելու համար լարումները և տեղաթոխությունները վերջավոր հաստության անիզոտրոպ հիմնատակերում, որոնք սեղմվում են կառույցների կոշտ հինքերով:
Keywords: Mechanics of particles and systems; Kinematics