Բորալյումինային բաղադրանյութերի մնացորդային լարումների որոշումը - Ս. Ա. Գասպարյան; Ս. Խ. Գևորգյան; Ս. Լ. Մուսայելյան (National Academy of Sciences of Armenia)
Բերված են բորալյումինային քելքավոր բաղադրանյութերում մնացորդային լարումների որոշման փորցարարական մեթոդ և դրանց իրականացման արդյունքներ ։ Դիտարկելով մնացորդային լարումների առաջացումը որպես պատահական գործընթաց, կառուցվել է փորձերի տվյալների ներկայացման վիճակագրական մեթոդիկա, որի հիման վրա կատարվել է մնացորդային լարումների բախշման ու մեծության քանակային գնահատում։
Keywords: Mechanics of particles and systems; Kinematics