Dual Integral Equation Systems Involving Bessel Functions witch are Arising in Elasticity Theory - D. I. Bardzokas; O. B. Rudakova (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Դիտարկվում է առաձգականության տեսության, ջերմահաղորդականության տեսության, էլեկտրոստատիկայի և պոտենցիայի տեսության մեջ, ինչպես նաև մաթեմատիկական ֆիզիակայի բազմաթիվ այլ բնագավառներում հաճախ հանդիպող տարածական շերտի տեսքով տիրույթոմ Լապլասի հավասարման համար առացքահամաչափ խառը եզրային խնդիր, երբ շերտի մի եզրի վրա տրված է որոնելի ֆունկցիայի զրոյական արժեքը, իսկ մյուս եզրագծի կամայական վերջավոր թվով միջակայքերից յուրաքանչյուրի վրա տրված է որոնելի ֆունկցիան ցանկացած ֆունկցիայի տեսքով, իսկ այդ եզրագծի մնացած մասի վրա որոնելի ֆունկցիայի ածանցյալի արժեքը ընդունված է հավասար զրոյի: Որոնելի հարմոնիկ ֆունկցիան ներկայացված է Բեսելի առաջին սեռի զրոյական ինդեքսի ֆունկցիան պարունակող Հանկելի ինտեգրալով, որի օգնությամբ նկարագրված խառը եզրային խնդրի լուծումը բերված է Բեսելի նշված ֆունկցիայիով զույգ ինտեգրալ հավասարումենրի համակարգի: Վերջինս իր հերթին Չեբիշևի բազմանդամների օգնությամբ բերվում է պարզ կաուցվածքի գծային հանրահաշվական հավասարումենրի անվերջ համակարգի:
Keywords: Mechanics of particles and systems; Kinematics