Радиочастотные «магнитно-полевые» зонды на основе автогенераторов на однослойных плоских катушках – новый тип SFCO-сенсоров для медико-биологических исследований - Хачунц, А. С.; Геворгян, С. Г.; Тадевосян, Н. Э.; Туманян, А. А.; Костанян, Э. Г.; Тадевосян, И. Г.; Кургинян, Б. К.; Хачунц, С. А.; Геворгян, В. С. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Քննարկվում է կենսա-բժշկական ազդակների հետազոտման նպատակով նոր դասի SFCO տվիչների՝ ռադիոհաճախականային «մագնիսա-դաշտային» զոնդերի օգտագործման ֆիզիկական հիմքերն ու առավելությունները։ Ցույց է տրված դրանց կիրառման հեռանկարայնությունը հյուսվածքների և օրգանիզմի միջավայրի դիէլեկտրիկ բնութագրերի դինամիկ փոփոխությունների հետազոտման հարցում։ Բերված են այդ դասի սենսորնեորով մարդու սիրտ-անոթային համակարգի վիճակի գրանցման տվյալներ։ Physical principles and advantages of the usage of a new class of the SFCO sensors (radiofrequency “magnetic-field” probes) for the investigation of biomedical signals are discussed. The prospectivity of their application for the investigation of dynamic changes of dielectric characteristics of tissues and the medium of the body is demonstrated. Data related with a registration of the condition of the human vascular system are presented by use of such sensors.
Keywords: Nanotechnology; Physics